Be happy!

IMG_0578

Man kan bli lite trött på att allt ska vara så där glatt och positivt, spelar det egentligen någon roll?

Som med allting annat så beror det ju på vad vi vill uppnå. Om vi vill hinna mer på kortare tid, vara smartare, mer kreativa och surfa på energivågen – då är glädjen nyckeln. Närmare bestämt säger forskarna att vi är 31 % mer produktiva när vi är i ett positivt sinnestillstånd. Det finns tillochmed en term –  ”the happiness advantage”.

Men vad är det att vara glad? Tittar vi på ordet ”positive” och dess engelska betydelse handlar det om att känna sig säker på något, att vara konstruktiv, att uppvisa trygghet och hopp.

Så vad händer i kroppen när vi är glada och positiva? Jo,vi får bland annat en dusch av hormonet dopamin, kroppens ”må-bra-hormon”. Dopaminduschen ger oss ökad vakenhet, entusiasm, uppmärksamhet, rörlighet och motivation. Vi blir mer öppna för att lära oss saker och anpassa oss till personer och situationer.

Genom att öva på att uppmärksamma det som funkar, det som är roligt, det som känns bra så blir vi gladare och när vi blir gladare så hjälper dopaminet oss att bli ännu gladare. En uppåtgående positiv spiral!

Övning ger färdighet! Ge dig själv fördel glädje!


Publicerad av Jenny på Prestationsstegen

Jenny har arbetat 15 år som chef, controller, projektledare och konsult. Hon har särskilt arbetat med effektivitet, kvalitet, styrning och kontroll. Jenny är civilekonom med vidareutbildning inom coachning, neurolingvistisk programmering NLP, mental träning/prestationspsykologi samt krishantering. Jenny tycker att frågor om mod och motivation i arbetslivet är extra spännande. Hur får vi som ledare fler att våga och vilja mer?

Copyright © Vencer.se 2022