Det är tanken som räknas!

get-utsikt

Sverige vs Nepal
Jag är nyss hemkommen från Nepal som drabbades av en jordbävning för ungefär ett halvår sedan. De var väldigt fokuserade på att bygga upp det som förstörts och det skapade en tanke hos mig om vad som skulle hända om vi i Sverige drabbas av naturkatastrofer eller olyckor?
I mitt fall så brukar jag ringa försäkringsbolag, kommunen, byggföretaget som byggt eller fundera på vad som hände och vem som kan vara ansvarig för att det gick fel.
Så tänker man inte i Nepal utan där räknar man med att man behöver bygga sitt hem flera gånger under ett liv.
Skillnaden mentalt på att räkna med att bygga mitt hem flera gånger under ett liv mot att mitt hem har förstörts är att de förbereder sig på eventuella scenarion och blir inte lika handlingsförlamade som vi kan bli. Nepaleserna har redan tänkt tanken och därmed tänkt på vad de skulle göra om det hände samt varför och det vinner de tid på.
En annan skillnad är att de inte ser sitt hus som beständigt eller för evigt utan att det kan rasa eller försvinna när som helst, de har lättare för att acceptera sitt nuläge och håller inte fast vi det som förstörts eller försvunnit.
Dessutom verkar de lyckligare och skrattar mer än vad vi gör i Sverige!

Vad håller du fast vid?

Om du inte förbereder dig mentalt vad kan det få för konsekvenser?

När släpper du taget?

Vad borde du släppa taget om?

Vad borde du mentalt förbereda dig inför?

Vad skulle det betyda för dig att vara mentalt förberedd?

Vilka resultat skulle du kunna uppnå?

Hur snabbt omsätter du tankar till handlingar?

”Den som sa att det är tanken som räknas! Den har förmodligen inte tänkt färdigt.” Henrik Mattson


Publicerad av Ronnie Lindahl

Ronnie är utbildad elittränare med vidareutbildning inom team och business coachning, mental träning/prestationspsykologi på masternivå samt inom neurolingvistisk programmering NLP. Ronnie har haft glädjen att vara med i teamet som bidrog till Tyresö FFs SM-guld i Damallsvenskan samt Telge Energis SM Guld i Basketligan.

Copyright © Vencer.se 2022