Vänd inte på skärmen!

monalisa1

Vänd inte!!!

Om du inte vände på skärmen kan du göra det nu för att stilla din nyfikenhet.

Självkontroll handlar inte bara om att hindra sig själv från lockelser utan hjälper oss koncentrera på det vi vill ha eller uppnå. Att med hjälp av viljestyrka stå emot i vardagen är en kamp för de flesta. Vår omgivning gör det knappast lättare för oss, då vi översköljs dagligen av en flod av stimulanser som gör att vi får svårt att behärska oss eller fokusera på de uppgifter som vi förväntas klara av eller ta uti med.
Jag läste någonstans att en kvällstidning idag innehåller lika mycket information som en man på 1600-talet fick uppleva under ett år.

Självkontroll innefattar en sorts mental disciplin som låter oss odla goda vanor, fatta bra beslut och styra vårt eget beteende. Skillnaden mellan den produktiva ledaren och den mindre produktiva kan vara just självkontroll.

Finns det tillfällen då du skulle varit behov av en bättre självkontroll?

Om du inte kan kontrollera dig själv vem gör det då?

Om du hade haft en bättre självkontroll vad hade det gjort för skillnad?

Vad säger du nej till?

Vad säger du ja till?


Publicerad av Ronnie Lindahl

Ronnie är utbildad elittränare med vidareutbildning inom team och business coachning, mental träning/prestationspsykologi på masternivå samt inom neurolingvistisk programmering NLP. Ronnie har haft glädjen att vara med i teamet som bidrog till Tyresö FFs SM-guld i Damallsvenskan samt Telge Energis SM Guld i Basketligan.

Copyright © Vencer.se 2022