Allt börjar med en tanke


En handling som t.ex att idrotta, lära sig ett språk eller kanske samla frimärken börjar alltid med en tanke. Varje fantasi, ide och tanke jag har påverkar min kropp rent fysiskt så som puls, salivproduktion, muskelspänning, magaktivitet, blodtryck, andning eller blodsockernivå.

Den Ryske psykologen Alexander Luria beskriver att man kunde förändra sin puls från 100 till 70 till 100 igen utan att behöva röra på sig. Ville han öka sin puls gjorde han det genom att se sig själv springa efter ett tåg som just var på väg att lämna perrongen då han var tvungen att hinna med tåget. Ville han sänka sin puls gjorde han det genom att se sig själv falla till sömns. Vi människor kan positivt påverka en prestation och ett resultat genom att tänka på rätt saker. Du kan även förminska dina prestationer genom att tänka tankar som motverkar det du vill ha. Vi reagerar inte bara på det som händer i det yttre då vår inre målbild styr våra handlingar i högre grad än vad vi tidigare trott.

Hur viktig är målbilden för din prestation?


Publicerad av Ronnie Lindahl

Ronnie är utbildad elittränare med vidareutbildning inom team och business coachning, mental träning/prestationspsykologi på masternivå samt inom neurolingvistisk programmering NLP. Ronnie har haft glädjen att vara med i teamet som bidrog till Tyresö FFs SM-guld i Damallsvenskan samt Telge Energis SM Guld i Basketligan.

Copyright © Vencer.se 2024