Blåsippan

blasippa03-05-22a
Det var en gång en kung som gick ut i en av sina slottsträdgårdar. Han fann att växter och träden slokade och var på väg att vissna. Han frågade växterna hur det kunde komma sig.
Eken sa att den slokade för att inte kunde bli lika hög som tallen. han vände sig till tallen som var döende för att den inte kunde blomma som rosen. Rosen vissnade för att den inte kunde ge frukt som äppelträdet. Och så där fick han liknande svar av växt efter växt. Till slut kom han till blåsippan, och den blomstrade som aldrig förr var på kungen frågade och blåsippan svarade.
– Jag tog för givet att du planterade mig för att du ville ha en blåsippa. Om du önskat ett äppelträd, hassel eller begonior hade du förmodligen planterat det. Så jag tänkte att eftersom jag inte kan vara något annat än en blåsippa så ska jag vara det så gott jag kan!

Publicerad av Ronnie Lindahl

Ronnie är utbildad elittränare med vidareutbildning inom team och business coachning, mental träning/prestationspsykologi på masternivå samt inom neurolingvistisk programmering NLP. Ronnie har haft glädjen att vara med i teamet som bidrog till Tyresö FFs SM-guld i Damallsvenskan samt Telge Energis SM Guld i Basketligan.

Copyright © Vencer.se 2021