Grattis Tobias till utmärkelsen världens bäste innebandyspelare 2021

77
Storvretabacken får priset för första gången efter bland annat sina avgörande insatser i VM-turneringen där Sverige tog guld. ”Det är fantastiskt att vinna detta pris. Jag känner mig enormt hedrad. Jag är även väldigt stolt över mig själv, att jag tagit mig till den nivån jag är på nu”, säger Tobias Gustafsson till Innebandymagazinet.

75 nationer är anslutna till Internationella Innebandyförbundet där det finns över en miljon spelare, varav drygt 350 000 tävlingsspelare runt om i världen. När Innebandymagazinet för 17:e gången utser världens bästa spelare efter att förbundskaptener samt media röstat står det klart att en svensk är bäst i världen 2021 på innebandy.

– Tack så mycket. Det känns såklart väldigt, väldigt bra. Jag har jobbat hårt och dedikerat mig till innebandyn under många år nu och jobbat mycket med detaljer i mitt spel för att hela tiden bli bättre och bättre. Jag har alltid velat bemästra alla delar av spelet och jag tror att det är det som gjort mig rätt allround, och jag tror att i dagens innebandy så kan man inte bara vara bra på en sak, man måste vara lika bra offensivt som defensivt, säger Gustafsson.

Vad tror du varit avgörande stegen i din karriär för att ha lyckats som du gjort?

– Det är flera saker som varit avgörande. Först och främst älskar jag sport. Jag höll på med många idrotter som ung där jag först vid 16-17 års ålder valde att bara satsa på innebandyn. Jag tror att man kan ta med sig saker från andra sporter in i innebandyn, i mitt fall bidrog hockeyn mycket till min balans och att jag blev stark i närkampsspelet. Sedan tror jag även att det är lätt att ”tröttna” om man bara håller på med en och samma sport 4-5 gånger i veckan från tidig ålder.
Tobias Gustafsson Storvreta IBK och Ronnie Lindahl
Tobias Gustafsson Storvreta IBK och Ronnie Lindahl

En annan avgörande del i 29-åringens karriär har varit det nära samarbetet med mentala coachen Ronnie Lindahl.

– Det är helt rätt. Ronnie gav mig nycklar för att bygga upp det självförtroende jag har i dag när jag står på planen och han lärde mig hur man hanterar press och stress. Utan hans hjälp hade jag aldrig varit på den nivån jag är idag.

Storvretaspelaren nämner även just flytten till Storvreta som det där sista steget som behövdes i hans utveckling som innebandyspelare.

– Förutsättningarna i Storvreta IBK, miljön och spelarna jag spelat med är de största anledningarna till att jag utvecklats så mycket under de senaste åren.
För att ta del av hela artikeln klicka här: Innebandymagazinets artikel
IMG_3701

Storvreta IBK
96D7D635-3815-4C00-B061-810F3C467A82

 

 

 

 


Publicerad av Ronnie Lindahl

Ronnie är utbildad elittränare med vidareutbildning inom team och business coachning, mental träning/prestationspsykologi på masternivå samt inom neurolingvistisk programmering NLP. Ronnie har haft glädjen att vara med i teamet som bidrog till Tyresö FFs SM-guld i Damallsvenskan samt Telge Energis SM Guld i Basketligan.

Copyright © Vencer.se 2022