Om du är fullständigt nöjd med ditt liv är det här inte ett inlägg för dig!

IMG_8948
Me and Professor Emeritus Richard Gordin Utah Stae University USA during the World Congress of Excellence 2019

Me and Professor Emeritus Richard Gordin Utah State University USA during the World Congress of Excellence 2019

Livets verkliga gåta är inte vad som händer efter döden utan vad som händer före döden.

Är du chef över ditt liv? Hur vet du det? Sitter du vid ratten och har full kontroll?
För att ta reda på om du är ledare eller inte över ditt liv så behöver du bli observant på ditt egna medvetande. En övning där du kan bli observant på vad som försegår bland tankar och känslor i medvetandet är meditation. Många tror att meditation är religion men det förenklat är det en observation av ditt egna medvetande.

En av metoderna som får större utrymme i modern tid är vipassana som är en gammal indisk teknik du fokuserar på din in och utandning utan att tänka, känna eller försöka kontrollera hur du andas. Låt automatiken sköta andningen och lägg din uppmärksamhet på att följa med andningen och observera värderingslöst.

Övning: Sätt dig eller lägg dig bekvämt under 5-10 minuter per dag under en vecka och fokusera på vad du ser, hör och känner runt dig utan att värdera det du uppmärksammar!

Här nedan finns en kort video på engelska om hur du praktiserar mediation.


Publicerad av Ronnie Lindahl

Ronnie är utbildad elittränare med vidareutbildning inom team och business coachning, mental träning/prestationspsykologi på masternivå samt inom neurolingvistisk programmering NLP. Ronnie har haft glädjen att vara med i teamet som bidrog till Tyresö FFs SM-guld i Damallsvenskan samt Telge Energis SM Guld i Basketligan.

Copyright © Vencer.se 2020