Målmedveten träning ger resultat!image

Jag slog aldrig ett slag. Inte ens på träning utan att jag på förhand hade en fullt tydlig bild av det i huvudet. Först ser jag bollen där jag vill att den ska landa, fin och vit på det gröna gräset. Sedan förändras scenen snabbt. Jag ser bollens bana genom luften. Jag ser studsen där den landar. Sedan tonar bilden bort. I nästa scen ser jag mig själv slå exakt det slaget som gör att de två första bilderna blir verkliga, sa Golflegenden Jack Nicklaus.

Premier leaguelaget Blackburn Rovers har orden från Jack Nicklaus i stora bokstäver på väggen i sitt omklädningsrum. Citat är ett bra sätt att skapa en påminnelse om var du ska eller vad som är viktigt för att du ska motiveras.

Vilka citat skapar målbilder hos dig?

Vad är dina målbilder?

Hur skapar du bilder i din målmedvetena träning?

Hur noggrann är din mentala förberedelse i varje prestation?

 

 


Publicerad av Ronnie Lindahl

Ronnie är utbildad elittränare med vidareutbildning inom team och business coachning, mental träning/prestationspsykologi på masternivå samt inom neurolingvistisk programmering NLP. Ronnie har haft glädjen att vara med i teamet som bidrog till Tyresö FFs SM-guld i Damallsvenskan samt Telge Energis SM Guld i Basketligan.

Copyright © Vencer.se 2020