Tacksamhet


image

Så här tidigt en lördagsmorgon har du förmodligen ledigt och njuter av att styra din tid. Det är tjusningen med semester att få ligga kvar lite extra i sängen, läsa en bok vid havet eller hälsa på familjen. En del spenderar sin ledighet genom att aktivera sig genom att åka på träningsresa eller vandra till Kebenekaises topp. Vad du än väljer aktivera dig med under semester så är det ett avbrott i vardagen där du har chansen att bredda ditt perspektiv, återhämta dig eller skaffa dig en ny erfarenhet. Det är för de allra flesta reflektionens tid då tempot sänks så ökar tankeverksamheten och vi får signaler eller förnimmelser ifrån vår kropp som skapar eftertanke. Vi blir påminda om vad vi borde ta tag i eller lägga vår tid på framöver och vad som är viktigt i livet.

En vana vi människor har är att vi känner oss trygga i den hastighet vårt liv håller. Om hastigheten förändras kan vi känna frustration, otålighet, stress eller kraftlöshet. Om livet innehåller ett högt tempo i vardagen så är det troligt att du behöver en tid för att varva ner i början av din semester. Om livet är för säkert eller vanestyrt så vill du kanske ta tillfället i akt för lite spänning under din semester. I vilket fall som helst är semestern din tid att göra det du vill, kan eller sett fram emot under arbetsperioden.

Semesterövning: Avsätt några minuter varje kväll under en vecka av din semester att skriva ner tre saker du känner tacksamhet över. Saker kan vara lärdomar, relationer, insikter eller stunder du får en god känsla av.

Vad och hur du än väljer är det din tid. Använd tiden väl!

 

 

 


Publicerad av Ronnie Lindahl

Ronnie är utbildad elittränare med vidareutbildning inom team och business coachning, mental träning/prestationspsykologi på masternivå samt inom neurolingvistisk programmering NLP. Ronnie har haft glädjen att vara med i teamet som bidrog till Tyresö FFs SM-guld i Damallsvenskan samt Telge Energis SM Guld i Basketligan.

Copyright © Vencer.se 2024